Посета експерта RОМ-а за Западни Балкан и Турску (Results Oriented Monitoring    (ROM), Western Balkans and Turkey), Гордона Пурвиса (Gordon Purvis), Канцеларији за борбу против дрога

 


 

Гордон Пурвис (Gordon Purvis) , експерт RОМ-а за Западни Балкан и Турску (Results Oriented Monitoring (ROM), Western Balkans and Turkey) , састао се у оквиру радне посете Београду  са в.д. директора Канцеларије за борбу против дрога, Миланом Пекићем.

Тема разговора била је улога Канцеларије у глобалној мрежи борбе против дрога, како у Србији, тако и на подручју Југоисточне Европе. Господин Пурвис је акценат ставио на сарадњу Канцеларије са Министарством здравља у циљу максималног искоришћавања капацитета којима располаже Институт за судску медицину у виду савремене опреме и апаратуре за анализу узорака, високе технологије, која спада у најмодерније у Југоисточној Европи. Главна замисао је да заживи систем раног упозоравања који би поред Републике Србије обухватио и шири регион, чиме би се статистички повећао број лица и узорака за детаљну анализу. На тај начин би лабораторија Института постала водећа у региону, а Канцеларија из прве руке добијала прецизне податке за даљи рад у делокругу својих надлежности. Све наведено  умногоме би допринело уделу Републике Србије и Канцеларије у глобалној и регионалној мрежи борбе против дрога.

Директор Пекић  је изразио спремност и отвореност за сваки вид сарадње у правцу остварења тог циља и у наредном периоду.