У Новом Саду је дана 25. јануара 2024. године одржан скуп под називом „CAF Open Day in Serbia”. Tом приликом је Републичкој агенцији за мирно решавање радних спорова свечано уручен престижни сертификат о потврди квалитета „CAF ефективан корисник“, с којом Канцеларија има изузетну сарадњу. Наведеном скупу је присуствовао и директор Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије, господин Милан Пекић.

Канцеларија за борбу против дрога се у априлу 2022. године определила за увођење управљања квалитетом путем модела заједничке процене (енг. Common Assessment Framework ‒ CAF), уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) и пројекта Европске уније (ЕУ) за реформу јавне управе у оквиру Секторског реформског уговора – ЕУ4ПАР, кроз пројектни тим за подршку. Канцеларија је након усвајања CAF Плана унапређења одмах кренула у реализацију усвојених активности.  CAF алат за управљање квалитета рада допринео је континуираном побољшању управљања и рада у Канцеларији, а такође сматрамо да доприноси и унапређењу пружања услуга и подизању квалитета рада у јавном сектору. Захваљујући активностима дефинисаним Планом унапређења, Канцеларија је у организацији рада имплементирала одређене новине које не само да су допринели свеукупно бољем раду Канцеларије, већ и задовољству запослених.

Канцеларија је тренутно у процесу спровођења есктерне ПЕФ евалуације за добијање CAF налепнице квалитета успеха коју спроводи Регионална школа за јавну администрацију (РеСПА), те се искрено надамо да ћемо у наредном периоду следити пример Републичке агенције за мирно решавање радних спорова за добијање престижног сертификата о потврди квалитета „CAF ефективан корисник“, којој овом приликом и честитамо на изванредном успеху.

Више о CAF-u можете пронаћи на следећем линку https://caf.mduls.gov.rs/