У уторак, 24. октобра 2022. године Хуманитарна организација „Рето-Има наде“ представила је свој рад присутнима у просторијама Канцеларије за младе Града Зрењанина. У истом простору, ХО „Рето-Има наде“ ће једном седмично одржавати састанке намењене лицима којима је потребно саветовање и подршка при ресоцијализацији и рехабилитацији од дрога.
Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије има потписан Меморандум о сарадњи са 20 организација цивилног друштва које се баве борбом против дрога. Неке од тих организација у оквиру своје делатности имају терапијске заједнице. Једна од њих је и Хуманитарна организација „Рето – има наде“ са седиштем у Београду, која је основана 1985. године у Кантабрији, Шпанија, док је у Србији активна већ 20 година. Главни циљ организације је морална, културна, материјална и духовна помоћ особама које припадају различитим маргинализованим групама, у највећој мери зависницима од дрога и алкохола. Смисао рехабилитације у центру, није само апстиненција од психоактивних супстанци већ и опоравак од истих и потпуни повратак у друштво. Целокупни програм спроводи се у оквиру прихватних кућа и просторија које центар поседује.
Канцеларија за борбу против дрога се, на основу Меморандума о сарадњи, путем званичне препоруке обратила представницима Градске управе Града Зрењанина и подржала процес уступања просторија ХО „Рето-Има наде“.