Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије и хуманитарна организација „Рето- има наде“ а уз помоћ Градске управе Града Зрењанина, одржана је конференција под називом „Алтернативни модели рехабилитације и ресоцијализације зависника од дрога у Републици Србији“. Конференција је одржана је 21. марта 2023. године у Барокној Сали Градске куће града Зрењанина, а тим поводом, најпре је организован пријем код градоначелника Симе Салапуре. Циљ ове конференције био је да се јавности приближи рад ХО „Рето – има наде“ и да исту упозна са алтернативним моделима рехабилитације и ресоцијализације зависника.

На конференцији су, поред представника ХО „Рето-има наде“, учестововали представници Градске управе Града Зрењанина, Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије, Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ из Зрењанина, Мреже организације за постпеналну подршку Србије и организације „Излазак“. Конференцију је отворио заменик градоначелника Саша Сантовац  и том приликом је истакао да је Град Зрењанин посвећен и привржен унапређењу заједнице и окружења и очувању здравља својих грађана и изразио задовољство поводом организовања конференције на ову тему у Граду Зрењанину. Директор Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије, господин Милан Пекић, се захвалио на сарадњи центру „Рето – има наде“, истичући да је процес ресоцијализације и рехабилитације неизоставни процес који води до потпуног опоравка зависника од дрога. Истакао је важност сарадње институција и да је проблем дрога проблем целог друштва а не само једног министарства, као и да је стигма, са којом се, људи који употребљавају дроге суочавају, неоправдана.

Представници центра „Рето – има наде“ су, уз презентацију, упутили учеснике конференције у дугу историју и капацитете ове терапеутске заједнице, главне циљеве и методе које кориснике центра воде до рехабилитације. Посебно важан део конференције био је панел о личним искуствима некадашњих зависника од дрога, која су јако битна у дизању свести о овом проблему. Од оснивања 2004. године, ХО „Рето – има наде“, до данас, кроз програме центра прошло више од 2000 корисника. Канцеларија за борбу против дрога има од 2019. године потписан Меморандум о сарадњи са хуманитарном организацијом „Рето – има наде“, и од тада одржано је више конференција, предавања, као и посета. Центар „Рето- има наде“ је још једном препознат као важна карика у процесима рехабилитације и ресоцијализације зависника од дрога у Србији и као центар који је високо мотивисан, да уз активну сарадњу надлежних институција, активно ради на наведеним процесима.