Дана 12. октобра 2021. године у просторијама Југословенске кинотеке презентована је кампања Уницефа у Србији посвећена подизању свести о менталном здрављу младих под називом „Из мог угла“ уз пројекцију канадског филма „Повезивање тачкица“ чије приказивање је подржала амбасада Канаде у Србији на којој су били присутни представници Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије.

Циљ кампање јесте подизање свести о важности менталног здравља и оснаживање младих у суочавању с свакодневним животним изазовима и охрабривање у потрази за стручном помоћи у успешном савладавању истих, уколико им је таква помоћ неопходна. Након презентације кампање и размене искуства учесника о потешкоћама с којима су се сусретали у области менталног здравља, присутнима је приказан канадски филм „Повезивање тачкица“ у коме млади широм света говоре о својим проблемима у области менталног здравља, указајући на важност смањења стигматизације у овој области, а која младе људе спречава да отворено говоре о својим проблемима и потраже помоћ када им је непходна. Суочавање с проблемима и креативан приступ у изражавању својих емоција, попут бављења музиком или плесом, су само неки од позитивних начина савладавања свакодневних препрека.

Уницеф у Србији ће током месеца октобра покренути и интернет платформу за ментално здравље, како би се младима и онима који им пружају подршку обезбедиле релевантне и потпуне информације о менталном здрављу и како би се омогућило младима да се упознају с постојећим услугама и омогући приступ онлајн саветовалишту.