У четвртак, 19. октобра, с почетком у 10 часова у Малој дводрани Спенса, одржана је спортско инклузивна манифестација “Утакмице пријатељства”. Манифестацију је отворио начелник градске управе за спорт и омладину Града Новог Сада, господин Властимир Мастиловић.

У даљем обраћању организатори догађаја, испред Екуменске хуманитарне организације (EHONS), Удружења полицајаца и грађана “Безбедна заједница”, Комесаријата за избеглице и миграције Републике Српске (KIRS), Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице у Србији (UNHCR), Центра за кризно реаговање и политику (CRPC) пожелели су добродошлицу учесницима и изразили захвалност на одазиву за учешће.

На манифестацији су присуствовали представници Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије, а ова посета резултат је сарадње започете на заједничком састанку Канцеларије и Удружења „Безбедна заједница“.

Утакмица је имала за циљ промоцију значаја менталног и физичког здравља младих, као и подстицање заједништва међу децом и младима из различитог социјалног контектста. На манифестацији је учествовао и велики број омладинских волонтера, који су својим ангажманом допринели успешној реализацији ове спортске манифестације.