Kанцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије и Удружење „Излазак“ су након посете граду Суботица организовали још један мултисекторски састанак у оквиру пројекта „Бирам оправак“, и посетили су град сремског управног округа – Сремску Митровицу.

Састанак је одржан дана 25.фебруара.2021. године у просторијама Скупштине града Сремска Митровица на коме су присустовали представници државних органа који се баве борбом против злоупотребе дрога.

Том приликом размењена су искуства и подаци о тренутној ситуацији у Сремској Митровици, када је утврђено да је Сремска Митровица један од ретких градова сремског округа у којем постоји Центар за превенцију и промоцију здравља при Дому здравља Сремска Митровица који је намењен младима старијим од 19. година. Поред тога, према подацима представника државних органа утврђено је да је злоупотреба дрога заступљена највише међу млађом популацијом и то
узраста између 20-30 година.

Проблем дрога је свеобухватан проблем, те је циљ мултисекторских састанака формирање мултидисциплинарног тима на локалном нивоу са координатором на челу и представницима државних органа ради добијања потпуних података у области политике борбе против дроге, а ради смањења злоупотребе.

Удружења „Излазак“ саопштило је у својој онлајн презентацији да је основни задатак мултидисциплинарног тима праћење стања и проблема злоупотребе дрога у одређеној локалној самоуправи, те да се развије свест о важности мултисекторске сарадње институција у чијим је надлежностима борба против дрога.