У оквиру пројекта „Хајде да причамо о дрогама – Нове методе комуникације са младима“, који спроводи НВО Ре Генерација, 26. маја 2022. године у Палати Србија уз подршку Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије, одржанa je завршна конференција. Конференција је одржана у циљу представљана квалитативног и квантитативног истраживања о едукацији о дрогама коју су млади имали прилике да похађају.

Испред Канцеларије за борбу против дрога, присутнима се обратио Јован Војновић, истакавши да је Канцеларија подржала пројекат НВО Ре Генерација, као и да ће у будућности наставити да подржава организације цивилног друштва које у својој делатности имају унапређење политика дрога. У складу са тим, Војновић је нагласио да је Канцеларија за борбу против дрога расписала јавни позив организацијама цивилног друштва за партнерство са Канцеларијом.

Ирена Молнар, извршна директорка НВО Ре Генерација, присутнима је представила пројекат „Хајде да причамо о дрогама“. Циљ пројекта је подршка омладинским радницима и вршњачким едукаторима и стручњацима за смањење штете. У оквиру пројекта одржано је пет мултипликаторских догађаја у партнерским земљама – Литванији, Пољској, Мађарској, Бугарској и Србији. На конференцији је приказан је Регионални извештај, Водич за вршњачке и омладинске раднике, као и филм „Научи ме“, настали као резултати пројекта.

По завршетку излагања, отворена је дискусија са званицама, која је резултирала разменом мишљења, искустава и идеја.