Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије, у сарадњи с партнерима, обезбедила је средства за здравствену заштиту намењену вулнерабилним друштвеним групама, поводом епидемије вируса COVID – 19.
Дана, 19. маја 2020. године, у Палати Србија, директор Канцеларије за борбу против дрога г. Милан Пекић уручио је пакете помоћи представницима организација цивилног друштва које пружају услуге превенције, рехабилитације и ресоцијализације особа које су у проблему с дрогама. Узимајући у обзир околности у којима се налазе, као и мере прописане од стране струке, представницима ових организација уручене су заштитне маске, рукавице и дезинфекциона средства.
„Канцеларија за борбу против дрога, као служба Владе Републике Србије, настојала је да у овој озбиљној ситуацији изазваној пандемијом вируса COVID – 19 не заборави припаднике угрожених категорија грађана, који у оваквим ситуацијама не смеју остати на маргинама друштва. У складу с препорукама Владе Републике Србије, потрудили смо се
да обезбедимо неопходну помоћ онима којима је она и најпотребнија, а то су свакако вулнерабилне групе друштва, међу којима су и особе које су у проблему с дрогама.
Средства су додељена организацијама цивилног друштва које су у директном контакту с преко 400 припадника угрожених категорија.“, поручује директор Канцеларије за борбу против дрога.