НВО „Препород“ из Црне Горе је 23.11.2021. године под покровитељством Светске федерације за борбу против дрога (WFAD) организовао конференцију под називом „Политичка воља – Могућности за унапређење националног одговора на злоупотребу психоактивних супстанци са специфичним освртом на ОПОРАВАK“.

Kонференцију је отворила министарка здравља у Влади Црне Горе, Јелена Боровинић Бојовић, након чега је уследио панел с представницима најутицајнијих политичких субјеката из редова партија који партиципирају у раду Скупштине Црне Горе.

Влада Црне Горе, без дилеме има снажну политичку вољу, да се мултисекторским деловањем више ресора, посвети унапређењу стања у овој области, с посебним освртом на опоравак.

На конференцији један од говорника био је и Директор Kанцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије, г. Милан Пекић на тему "Искуства у сарадњи државних органа и организација цивилног друштва", у оквиру које је поделио искуства сарадњи Kанцеларије с организацијама цивилног друштва и истакао битност сарадње државних органа с
цивилним сектором.

Kонференција је одржана у циљу обележавања Месеца борбе против болести зависности у склопу регионалног пројекта „Бирам Опоравак”. Пројекат „Бирам Опоравак” спроводе три организације из региона, „Препород“ из Црне Горе, „Прослави Опоравак“ из Босне и Херцеговине и „Излазак“ из Србије а у партнерству с Светском федерацијом за борбу против дрога WFAD.