У Канцеларији за борбу против дрога, у понедељак 21. фебруара, одржан је значајан састанак са званичницима Европског центра за праћење дрога и зависности од дрога (EMCDDA), господином Фредериком Денекером и госпођом Катерином Скаруповом. Састанак је окупио директора Канцеларије за борбу против дрога, као запослене у овој важној институцији.

Састанак је имао за циљ разматрање будуће сарадње између Канцеларије за борбу против дрога и EMCDDA, као и планова за будуће пројекте. Током састанка, представници EMCDDA су имали прилику да се детаљно упознају са радом Канцеларије и да чују о досадашњим постигнућима. Представници Канцеларије су истакли најважније циљеве за будућност, од којих се посебно истиче наставак сарадње са међународним, као и националним партнерима, као и увођење управљања квалитетом путем модела заједничке процене (енг. Common Assessment Framework ‒ CAF).

Састанак је протекао у изузетно позитивној атмосфери, а представници Канцеларије и EMCDDA су изразили своју спремност да заједно раде на унапређењу борбе против наркотика и зависности од дрога. Овај састанак је корак напред ка јачању међународне сарадње у борби против наркотика и зависности о дрогама и представља важан тренутак у остваривању заједничког циља – стварања сигурнијег и здравијег друштва без штетних последица злоупотребе дрога.

Истог дана, у просторијама Палате Србија организован је Регионални округли сто о стратегијама за дрогу, у организацији Мреже за политике према дрогама у Југоисточној Европи, уз подршку Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србиј. Састанку су присуствовали представници организација цивилног друштва и државних органа како из Републике Србије, тако и из земаља у региону, као и међународни и регионални стручњаци.