У уторак, 1. фебруара 2022. године одржан је онлајн састанак Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије и организација цивилног друштва са којима
Канцеларија има потписане Меморандуме о сарадњи. Састанак је имао за циљ упознавање са тренутним активностима Канцеларије, као и представљање актуелних пројеката које спроводе ОЦД у области политике дрога.
Састанак је отворио директор Канцеларије за борбу против дрога Милан Пекић, и том приликом изразио захвалност на сарадњи свим присутним организацијама. Канцеларија ће и у будућности наставити да пружа сваки вид помоћи пројектима ОЦД-а, у складу са Меморандумима о сарадњи који су потписани са 20 организација, истакао је директор.
Taкође, најавио је и расписивање јавног позива за нове ОЦД које изражавају интересовање да потпишу Меморандум о сарадњи са Канцеларијом.
Састанку су присуствовали представници 15 организација цивилног друштва:

 Омладина ЈАЗАС Нови Сад
 Омладина ЈАЗАС Пожаревац
 Удружење грађана „Земља живих“
 Тимочки омладински центар
 Центар „Дуга“
 Удружење „Превент“
 НВО „Ре Генерација“
 Мрежа за политике према дрогама у Југоисточној Европи
 Удружење „Излазак“
 Хуманитарна организација „Рето – има наде“
 Спортско друштво Венчани
 Удружење менаџера примарне здравствене заштите
 Удружење „Центар за омладински рад“ Нови Сад
 Удружење „Рестарт“
 Удружење „Изазов младима Србија“

Присутни учесници састанка представили су пројекте планиране за 2022. годину, као и досадашње успешне праксе. Taкође, указали су и на проблеме са којима се суочавају при реализацији пројеката. Учесници су изразили захвалност за тенденцију Канцеларије за борбу против дрога када је у питању активна инклузија ОЦД у креирање јавних политика борбе против дрога.