Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије, Удружење „Излазак“, и општина Бачка Паланка су у оквиру пројекта „Бирам опоравак“ организовали мултисекторски састанак у Бачкој Паланци у циљу формирања мултидисциплинарног тима.
Састанак је одржан у просторијама општине Бачка Паланка 22.10.2021. године, ком су присуствовали представници државних институција и организације цивилног друштва које у својој надлежности обухватају проблем злоупотребе дрога.
Формирање мултидисциплинарног тима формализовало би се потписивањем Протокола о сарадњи. Према Протоколу о мултидисциплинарној сарадњи успостављање мултидисциплинарног тима има за циљ успостављање сарадње и координације релевантних актера на локалном нивоу у заштити права рањивих категорија погођених проблемом зависности или у ризику од настајања исте и примени алтернативних мера и програма за помоћ и подршку опоравку од зависности поштујући њихов најбољи интерес.
Представници локалне самоуправе и организације цивилног друштва које делују у области борбе против дрога истакли су спремност и жељу за формирање мултидисциплинарног тима, с обзиром на то да се само узајамним деловањем надлежних органа и организација у области политике дрога може утицати на смањење злоупотреба дрога на локалном нивоу.