Дана 8.3.2022. године на интернет платформи одржан је вебинар под називом „Жене шампиони опоравка“ у организацији Светске Федерације Против Дрога поводом обележавања Међународног дана жена и Месеца опоравка жена.
С обзиром на то да се жене суочавају са значајним недостацима у домену услуге превенције, лечења, опоравка и реинтеграције, жене широм света су спречене у приступу одговарајућој подршци. Стога, унапређење родне равноправности у контексту политике о дрогама, обезбеђивање једнакости приступу услугама, смањење баријера у приступу овим услугама и смањење стигма према женама које користе дрогу и женама на опоравку су од суштинског значаја како би се постигао одржив развој и осигурале потребе жена.
На вебинару су узели учешће представници Канцеларије за борбу против дрога и представници Удружења „Прослави опоравак“ из Босне и Херцеговине. Жене које су шампиони опоравка поделиле су причу из личног искуства како би послале снажну поруку и пружиле подршку женама које су на путу опоравка.