Данас је обележен јубилеј – 20 година постојања Хуманитарне организације “Рето – има наде” у Србији. Обележавању јубилеја присуствовали су штићеници Центра, пријатељи, партнери, као и представници органа државне управе са којима је Рето до сада остварио изузетну сарадњу, укључујући и КЗБПД.

Канцеларија за борбу против дрога и ХО “Рето – има наде” имају потписан Меморандум о сарадњи, на ком се заснивају активности, посете, конференције и заједничке акције, као и деловање у оквиру јединица локалне самоуправе у Србији.

Већ дужи низ година, Канцеларија и Рето остварују веома успешну сарадњу у многим пољима, а првенствено када је реч о подизању свести о значају рехабилитације и ресоцијализације лица која су у проблему зависности, као и лица која су у процесу опоравка.

Подсетимо, Хуманитарна организација „Рето – има наде“, основана је 1985. године у Кантабрији, Шпанија, док је у Србији активна већ 20 година. Главни циљ организације јесте помоћ особама које припадају различитим маргинализованим групама, у највећој мери лицима која су у проблему зависности. Смисао рехабилитације у центру, не подразумева само апстиненцију од психоактивних супстанци, већ и опоравак од истих и потпуни повратак у друштво. Целокупни програм спроводи се у оквиру прихватних кућа и просторија које центар поседује – и то у Београду, Нишу и Новом Саду. Пријатељима и партнерима из ХО “Рето – има наде” желимо срећан јубилеј, у вери да ће наставити да делују као и до сада.