Са намером да покрене важне теме које се тичу болести зависности и криминала, као и да повеже оне који се тим проблемима свакодневно баве у Новом Саду, Републици Србији и региону, Удружење „Рестарт“, под покровитељством Градске управе за здравство, организовало је Новосадски самит о болестима зависности и криминалу. Канцеларија за борбу против дрога има потписан Меморандум о сарадњи са Удружењем „Рестарт“.

У среду, 1. новембра 2023. године, одржан је други по реду Самит, у згради Ректората Универзитета у Новом Саду. Директор Удружења „Рестарт“, господин Борис Штрбац истакао је да поред Новосадског самита о болестима зависности и криминалу, да то Удружење организује едукативне радионице за ученике као и програме излечења који подразумевају психолошко оснаживање, пружање информација о терапијским заједницама и на крају програме ресоцијализације и повратка у друштво.

Директор Канцеларије за борбу против дрога, господин Милан Пекић, говорио је у оквиру панел дискусије под називом “Мултидисциплинарни приступ као модел за решење”. У свом излагању директор Пекић је представио рад и резултате мултидисциплинарних тимова основаних широм Републике Србије и још једном нагласио значај децентрализације када је реч о сузбијању проблема болести зависности.