У Ваљеву је у петак, 6. октобра 2023. године, у организацији НВО Салвос, одржана конференција под називом „Заједно за лепши живот“ којој су, поред представника Центра за социјални рад, директора и професора, присуствовали и ученици основних и средњих школа, као и други заинтересовани грађани. Конференција је наставак пројекта започетог 2022. године са циљем превенције злоупотребе дрога код малолетних лица.

Учешће на конференцији имала је и Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије, чији је представник присутнима представио актуелне податке о злоупотреби дрога међу младима, како на светском, европском, тако и на националном нивоу. Поред тога, присутни су се упознали са најчешће коришћеним психоактивним супстанцама, њиховим дејством на организам, као и карактеристичним особинама оних који их користе.

Поред представника Канцеларије за борбу против дрога, на конференцији су говорили и представник НВО Салвос, виши јавни тужилац у Ваљеву, судија Вишег суда у Ваљеву, неуропсихијатар, као и новинар ТВ Пинка који ову тему прати годинама.

Закључак учесника конференције јесте неопходност континуираног спровођења превентивних програма међу младима, отворен разговор са њима на ову тему, те да им се треба пружити прилика да интерактивно учествују у активностима које доприносе смањењу злоупотребе психоактивних супстанци и отклањају ризике од злоупотребе истих.