Канцеларија је посетом Центру „Рето – има наде“ у среду, 10. фебруара, покренула програм обилазака организација са којима има потписан Меморандум о сарадњи. Циљ посета јесте интензивирање сарадње, реализација заједничких пројеката, као и имплементација активности које предвиђа Меморандум.
Директор Канцеларије за борбу против дрога Милан Пекић нагласио је представницима Центра да је ово прва у низу званична посета Канцеларије организацијама цивилног друштва и да је ово почетак оваквог новог вида сарадње. „Канцеларија ће настојати да и у будућности даје допринос организацијама цивилног друштва са којима има потписан Меморандум о сарадњи“, истакао је директор.
Представници Канцеларије за борбу против дрога имали су прилику да обиђу комплекс зграда у штићеника Центра „Рето – има наде“. Комплекс се налази у Београду и сачињен је од стамбених зграда, радионица, атељеа, као и продавница у којима чланови заједнице раде и излажу своје производе и услуге.
Циљ Центра „Рето има наде“ јесте рехабилитација и ресоцијализација особа које имају проблем с зависношћу од психоактивних супстанци и алкохола, као и алтернативне санкције, намењене лицима која су на условној затворској казни у трајању до годину дана. Центар броји више од 50 мушкараца и 20 жена.
У циљу подршке и помоћи организацијама цивилног друштва са којима Канцеларија има потписане Меморандуме о сарадњи, Канцеларија за борбу против дрога ће у будућности обезбедити донацију у виду прехрамбених и других производа, а у сарадњи са друштвено одговорним компанијама из Србије.