У уторак, 9. маја 2023. године, у граду Мидлсбро, Енглеска, одржан је састанак представника локалних власти поводом потписивања Повеље о Инклузивним градовима. Овим путем је градоначелник Мидлсброа потписао Повељу и тако је још један град званично постао – Инклузивни град.
Пројекат „Инклузивни градови“ фокусира се на видљивост опоравка кроз организовање активности, окупљање људи и обезбеђивање приступа становању, послу, спорту, лечењу и активном грађанству у нашим градовима.
На догађају, професор Дејвид Бест је рекао: „Опоравак је друштвена, вршњачка зараза која почиње са ’ако они то могу, могу и ја‘. Она не постоји унутар људи, постоји између људи, али морамо да створимо услове да се ова трансформативна моћ догоди. Ако људи не знају где и како да пронађу опоравак, због тренутних хијерархија, застарелих система и политика, стигме и дискриминације, они не могу да достигну свој потенцијал, а не може ни друштво.“
На позив професора Дејвида Беста, на догађају су путем онлајн платформе учестовале Бранислава Цинцаревић, представница Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије и Мулка Нишић, регионална координаторка у НВО „Прослави опоравак“ из Босне и Херцеговине.
Бранислава Цинцаревић је у свом излагању истакла најважније циљеве и резултате Мултидисциплинарних тимова у Србији, у оквиру пројекта „Бирам опоравак“. Такође, она је нагласила изузетну сарадњу Канцеларије и јединица локалне самоуправе у Србији, као и сарадњу са организацијама цивилног друштва. Овим путем, Бранислава Цинцаревић се у име Канцеларије захвалила присутнима на догађају, као и на позиву да Канцеларија представи свој рад и пример добре праксе Републике Србије када је реч о децентрализацији и подстицању активности јединица локалне самоуправе у процесу опоравка.
По завршетку догађаја, закључено је да ће Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије у будућности учествовати на догађајима овог формата, да ће наставити сарадњу са професором Дејвидом Бестом, као и да ће активно подржати активности Инклузивних градова у Великој Британији.