Директор Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије, господин Милан Пекић, гостовао је у Дневнику 2 Радио-телевизије Србије (РТС) и изнео своје стручно мишљење на тему онлајн трговине опојним дрогама и пораста процената корисника опојних дрога.
Организоване криминалне групе имовинску корист стечену извршењем кривичних дела, даље улажу у извршење нових кривичних дела из чл. 246 Кривичног законика која се односе на неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога, у циљу доласка до још веће имовинске користи, истакао је директор Канцеларије господин Милан Пекић.
Даље је саопштио да организоване криминалне групе приликом извршења кривичних дела користе шифре којима се отежава њихово откривање, порекло новца, сврха у коју се новчана средстава улажу, а које чињенично стање је потребно утврдити од стране правосудних органа у случају евентуалних кривичних поступака.
Међутим, припадници надлежних служби јавне безбедности Републике Србије су стручно оспособљени за предузимање ефикасних мера у борби с организованим криминалом, закључио је директор Канцеларије господин Милан Пекић.

Kliknite ovde za video