Дана 31.10.2022. године у сали Општине Ваљево, Невладина организација САЛВОС, организовала је трибину под називом “Заједно за лепши живот“, чија је тема била
превенција наркоманије код малолетних лица.

Трибине је отворио, господин Милан Пекић, директор Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије, који је био и један од говорника. С обзиром на то да је дрога проблем целог друштва, у борбу против дроге и наркоманије треба да буду укључени сви – полиција, здравство, просвета, организације цивилног друштва, као и сами грађани.

Неопходно је да едукација омладине буде сталан процес, који ће ући у образовни систем, истакао је директор Канцеларије г. Пекић. Како би се предметној теми приступило на што свеобухватнији начин, и како би се створило подстицајно окружење за квалитетан и здрав живот омладине, трибини су присуствовали стручњаци из различитих области попут здравства, тужилаштва, просвете, свештенства, као и ученици средњих школа, на који начин би се присутни у што већој мери упознали са проблемом зависности од опојних дрога.

По завршетку излагања говорника, отворена је дискусија са званицама, која је резултирала разменом мишљења, искустава и идеја.