Велики пожар се догодио 21. септембра 2022. године и уништио велики део смештајних капацитета и имовине Удружења грађана за борбу против наркоманије и осталих видова зависности „Преображење“. Нико од укупно 25 штићеника није повређен, али је учињена велика материјална штета.
Највећи број штићеника који се налазе на смештају пати од болести зависности због злоупотребе психоактивних супстанци, али се у рехабилитационом центру налазе и лица која се суочавају са другим болестима зависности, као што су алкохолизам и зависност о коцкању.
Центар се налази у селу Цикоте, општина Крупањ, и основне делатности јесу рехабилитација и ресоцијализација штићеника, помоћ при одвикавању од проблема зависности, пружање помоћи старима, сиромашнима и лицима са посебним потребама, промоција и афирмација људских и мањинских права, и многе друге. Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије има
потписан Меморандум о сарадњи са Удружењем Преображење, и раније ове године директор и представници Канцеларије били су у посети Удружењу. Канцеларија је том приликом омогућила
пакет помоћи Удружењу Преображење, у виду прехрамбених производа.
Смештајни капацитети Центра били су скромни, а услови у којима штићеници живе нису били на завидном нивоу. Несрећа у виду пожара у потпуности је онемогућила рад и редовне активности удружења, те овим путем Канцеларија позива све привредне субјекте, организације, удружења, физичка лица, и све грађане који су у могућности, да својим донацијама у виду новца и/или потребних намирница, грађевинске опреме и слично; помогну Удружење Преображење.

Жиро рачун Удружења Преображење:
205-250668-28

Божидар Драгутиновић, Председник Удружења
Број телефона: +381643563220

Еmail адреса: preobrazenjesrb@gmail.com
Инструкције за информације о донацијама из иностранства

Уколико су вам потребне додатне информације, можете контактирати и Канцеларију путем адресе kabinet@kzbpd.gov.rs.